Musik online

Såhär får du större spridning på din musik

En gång i tiden var det oerhört svårt att slå igenom som musiker. Branschen hade en massa s.k gatekeepers och man behövde imponera den ena efter den andra för att verkligen slå igenom. När man väl fick en hit så dök det upp ännu fler folk som ville ha en del av kakan och allt blev med tiden bara svårare och svårare. Detta var en av anledningarna till varför så många artister gick igenom så mycket stress och hade så lite kontroll över sina egna liv och artistskap.

Numer fungerar saker och ting på ett helt annat sätt. Idag behöver man inga stora skivbolag, inga agenter, inte mycket alls för att slå igenom. En hel genre av musik har i samband med detta dykt upp (indiemusik) och att bli stor och populär har aldrig varit så enkelt som det är idag.

För den som är musiker och som vill få spridning på sin musik så finns det flera olika knep att använda sig av idag och inga av dessa involverar en massa agenter och stora skivbolag som man behöver imponera på. I detta inlägg följer 2 st av dessa knep som man kan använda sig av.

Det finns inget rätt eller fel och vissa knep fungerar bättre för vissa medan andra knep fungerar bättre för andra. Det finns oerhört många sätt att få spridning på idag och detta är bara 2 av de många olika sätt som man kan använda sig utav.

Att använda sig utav bloggosfären

Bloggare är en av webbens största trafikkanaler idag. Strax efter sökmotorer och sociala medier så är bloggar de hemsidor folk besöker mest. Bloggar omfattar allt ifrån nyhetssidor till nöjesbloggar, till musikbloggar till allt möjligt. Att använda sig utav bloggare för att få spridning på sin musik är därför en av de mest effektiva sätten att få spridning på sin musik.

Om du släppt en låt gör du rätt i att ta kontakt med en massa olika musikbloggare, be dem om feedback och nämn att du släppt egen musik. Om bloggaren lyssnar på din musik och gillar denna kan de mycket väl lägga upp den på sin blogg och vidare kanske andra bloggare hör musiken och sprider den vidare till andra bloggare. På så vis sprider sig ens musik och blir populärare och populärare på nätet.

Är man musikälskare så kanske man också vill skapa en egen blogg för att skriva om och diskutera musik. Detta kan man göra hos one.com (https://hittawebbhotellet.se/onecom). Genom att bygga en populär blogg kan man också på så vis bygga på sig en trogen läsarbas som därefter kan komma att lyssna på ens musik och blir en direkt och trogen trafikkanal som man kan använda sig utav för att sprida sin egna musik på.

Sociala medier

Som tidigare nämnts ovan så är sociala medier den andra största trafikkanalen på nätet idag.

Sociala medier omfattar allt ifrån Facebook och Instagram till YouTube och Soundcloud.

Om man är en duktig artist och inte bara producent kan det vara smart att skapa en YouTube kanal och där på något vis bygga på sig en massa prenumeranter som lyssnar på ens musik och sprider denna vidare.

Är man en producent kanske man gör bäst i att ta kontakt med olika YouTube DJs som regelbundet laddar upp spellistor som lyssnare lyssnar på—och man på så vis kan försöka sprida sin musik och få till sig nya lyssnare.

Sociala medier är idag det smidigaste sättet för folk att sprida sin musik på och är ett stort win win för lyssnare som artist. Genom att helt enkelt, organiskt, lägga upp sin musik och locka till sig organiska lyssnare kan man snart bygga till sig en följarbas som verkligen är intresserade av ens musik och som verkligen, och på ett genuint sätt, sprider ens konst och ger en nya, riktiga lyssnare och nya fans.